• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вогонь Миру у Староводолазькому старостинському окрузі

Вогонь Миру у Староводолазькому старостинському окрузі

2021-12-23

wym-1641667303982

Цю прекрасну передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту - Національної скаутської організації України і вже не один рік до нашої громади привозять Вогонь миру джури Курінь Імені Івана Сірка.
Цього року і ми долучились до світла Вифлеємського вогню миру і привезли його до Староводолазького старостинського округу де на нас чекала староста Хихля Оксана Миколаївна Оксана Хихля та здобувачі освіти Староводолазької гімназії.
Кiлькiсть переглядiв: 67

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.